Faglig due dilligence

Skal i sælge eller købe en revisionsvirksomhed? Lad Inspicio gennemføre en faglig due dilligence inden effektueringen af købet eller salget.

Salg af revisionsvirksomhed: Skal i sælge jeres revisionsvirksomhed, kan i med fordel lade Inspicio gennemføre en faglig due dilligence inden salget effektueres. Vi gennemgår og evaluerer kvalitetsstyringssystemet, og afslutter vores gennemgang med en rapport, som i kan udlevere til mulige købere. Med en uafhængig vurdering af kvalitetsstyringssystemet fremstår i troværdige og med det rette fokus på kvalitet. Indgår der handlingsplaner i rapporten på specifikke områder, kan i efterfølgende iværksætte afhjælpende tiltag, og dokumentere at disse er udført. 

Køb af revisionsvirksomhed: At købe en eller flere revisionsvirksomheder er for de fleste både en stor beslutning og investering. En væsentlig ubekendt i en sådan transaktion er kvaliteten af de etablerede, implementerede og anvendte systemer og den generelle kvalitetskultur i revisionsvirksomheden. Konsekvenserne kan være store for den købende virksomhed, såfremt revisionskvaliteten ikke er på plads i den sælgende revisionsvirksomhed, uanset at køber straks efter overtagelsen overfører opgaver mv. til købers kvalitetsstyringssystem. Ved at lade Inspicio gennemføre en faglig due dilligence af revisionsvirksomheden, får i en uafhængig vurdering af kvalitetsstyringssystemet og kvalitetskulturen i den revisionsvirksomhed i overvejer at købe. Vores faglige due dilligence afsluttes med en skriftlig afrapportering, som i kan anvende i det videre forløb.